Polévka čtyřsurovinová (zelenina,droždí,ovesné vločky,houby)

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 sáček Mochovské zeleniny
trochu květáku
1 lahůdková cibule
1 cibule
3 stroužky česneku
2 hrsti ovesných vloček
2 hrsti nakrájených hub
1-2 kostky droždí
libeček
zeleninový bujón
pažitka
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji mírně osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme nadrobené droždí, které necháme roztavit a zpěnit, na něj dáme ovesné vločky, chvilku je osmažíme a pak vysypeme zeleninu, nakrájený květák a lahůdkovou cibuličku a všechno ještě chvilku osmažíme.

  2. Pak zalijeme vodou, ještě přidáme zeleninový bujón, houby, libeček, česnek, dosolíme dle chuti a promícháme. Necháme vařit, až je zelenina měkká a ozdobíme nakrájenou pažitkou. Polévka je díky vločkám hustá, tak nezahušťujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!