Rakvičkové jednohubky bez amonia
Recepty, MoučníkyPostup Rakvičkové jednohubky bez amonia
Postup přípravy receptu
-
Žloutky, cukr a citron šleháme na nejvyšší obrátky asi 5 min., dokud se nespojí v jemný, téměř bílý krém.
Máslo si rozpustíme a mašlovačkou vytřeme formičky, já jsem použila malé košíčky, lze i pracny apod.
Žloutkový krém lžičkou dáme do formiček, vždy max. 1/3 formičky, poměrně dost vyběhnou a dáme do trouby předehřáté na 140°C (horkovzduch asi ještě méně). Troubu neotvíráme min. 1/2 hodiny, jakmile bude krém růžovět, zkusíme 1 formičku vyklopit a rozlomit, zda není ještě uprostřed kolem dutiny krém syrový.
Nakonec zdobíme podle vlastní chuti, krémem a šlehačkou či jen šlehačkou, já jsem dětem pro radost ještě vymodelovala z marcipánové hmoty 2 labutí hlavy:) Teď jak na to koukám s odstupem, jsou to spíš husy:D