Těstoviny se sladkokyselou zeleninou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- olivový olej
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 3 karotky
- paprika
- lilek
- hrnek rajčatové passaty
- hrst baby špenátu
- 3 lžičky kaparů
- sůl
- bazalka
- balsamico
- med
- těstoviny (fettuccine, linguine)
Postup Těstoviny se sladkokyselou zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme ho vypotit. Připravíme a nakrájíme i ostatní zeleninu - cibulky i s natí, česnek, mrkev, papriku a špenát. V hrnci rozehřejeme dostatečné množství olivového oleje a orestujeme na něm cibulku s česnekem, přidáme karotku a necháme rozvonět.
Do hrnce přidáme vypocený lilek a necháme ho opéct. Přidáme papriku a vše zalijeme rajčatovou passatou. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Ke konci dušení přidáme nasekaný špenát, bazalku a kapary. Ochutíme solí, balsamikem a medem. Výsledná chuť by měla být vyvážená - sladkokyselá.
Podáváme s těstovinami typu fettuccine nebo linguine, ozdobené lísky čerstvé bazalky.