Smažené filety z limandy obecné
Recepty, RybySuroviny
- 700 g filetů z limandy obecné
- olej s naloženým česnekem na pokapání
- šťáva z jednoho citronů
- nasekaná petrželka
- sůl
- Na trojobal:
- 3 -4 vejce
- hladká mouka na obalení
- domácí strouhanka s uzenou paprikou
- olej na pokapání pečícího papíru (nebo do fritovacího hrnce)
Postup Smažené filety z limandy obecné
Postup přípravy receptu
-
Filety z limandy obecné pokapeme olejem s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho citronu a obalíme v trojobalu (do strouhanky přidám petrželku a špetku uzené papriky).
Smažíme dozlatova na plechu s pečícím papírem v rozehřáté troubě nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a ostřejší hořčicí.