Smažené filety z limandy obecné

Recepty, Ryby

Suroviny

700 g filetů z limandy obecné
olej s naloženým česnekem na pokapání
šťáva z jednoho citronů
nasekaná petrželka
sůl
Na trojobal:
3 -4 vejce
hladká mouka na obalení
domácí strouhanka s uzenou paprikou
olej na pokapání pečícího papíru (nebo do fritovacího hrnce)

Postup přípravy receptu

  1. Filety z limandy obecné pokapeme olejem s česnekem, zakápneme šťávou z jednoho citronu a obalíme v trojobalu (do strouhanky přidám petrželku a špetku uzené papriky).

  2. Smažíme dozlatova na plechu s pečícím papírem v rozehřáté troubě nebo ve fritovacím hrnci. Podáváme se šťouchanými bramborami s cibulkou a ostřejší hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!