Salát ze zelené čočky a pečené řepy

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

100 g zelené čočky (250 g po uvaření)
150 g červené řepy
1 PL citrónové šťávy
1 ČL (5 g) dijonské hořčice
1 ČL olivového oleje
provensálské bylinky
sůl
10 g slunečnicových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Čočku předem namočíme do studené vody a necháme aspoň 12 hodin bobtnat. Poté v nové vodě uvaříme do měkka.

  2. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1×1 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.

  3. Uvařenou čočku promícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, osolíme a přídáme řepu. Dobře promícháme.

  4. Salát servírujeme posypaný slunečnicovými semínky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!