Salát ze zelené čočky a pečené řepy
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 100 g zelené čočky (250 g po uvaření)
- 150 g červené řepy
- 1 PL citrónové šťávy
- 1 ČL (5 g) dijonské hořčice
- 1 ČL olivového oleje
- provensálské bylinky
- sůl
- 10 g slunečnicových semínek
Postup Salát ze zelené čočky a pečené řepy
Postup přípravy receptu
-
Čočku předem namočíme do studené vody a necháme aspoň 12 hodin bobtnat. Poté v nové vodě uvaříme do měkka.
Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1×1 cm. Dáme je na plech s pečícím papírem, posypeme bylinkami, zakápneme olejem a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 minut.
Uvařenou čočku promícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, osolíme a přídáme řepu. Dobře promícháme.
Salát servírujeme posypaný slunečnicovými semínky.