Salát z kuřecích řízků s pomeranči a červenou cibulkou
Recepty, SalátySuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 4 středně velké rajčata
- 2 pomeranče
- 2 červené cibule
- zelený salát (druh podle vlastní chuti)
- nasekaná petrželová nať (kudrnka)
- sůl
- pepř
- slunečnicový nebo olivový olej
Postup Salát z kuřecích řízků s pomeranči a červenou cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso zlehka naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme a potřeme olejem.
Takto připravené maso necháme nejméně 2 hodiny odležet v lednici.
Odleželé maso zprudka opečeme z obou stran na rozehřáté pánvi, necháme ho mírně vychladnout a potom teprve nakrájíme na nudličky.
Jeden pomeranč rozebereme na měsíčky, oloupanou cibuli na nakrájíme na kolečka a rajčata nakrájíme na proužky.
Dresing připravíme tak, že šťávu z jednoho pomeranče smícháme s olivovým olejem, špetkou soli, špetkou pepře a petrželkou.
Salát podáváme tak, že do mísy dáme několik listů salátu (umytých a odkapaných), na které přidáme kuřecí maso, několik měsíčku pomeranče, kolečka cibule, proužky rajčete a nakonec zalijeme dresinkem.