Salát z grilovaného lilku a petržele

Recepty, Saláty

Suroviny

1 lilek
cca hrst petrželové natě
stroužek česneku
olivový olej
vinný ocet
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek nakrájíme na tenká kolečka, která osolíme z obou stran a necháme vypotit. Takto připravený lilek otřeme a kolečka ugrilujeme na pánvi, potřené olejem.

  2. Velká kolečka lilku překrájíme na čtvrtiny, malá na poloviny, nať pokrájíme nadrobno, česnek utřeme. V míse rozšleháme vinný ocet s olivovým olejem (na 1 lžíci octa cca 4-5 lžic oleje) a vmícháme česnek.

  3. Přidáme lilek, petržel, vše promícháme, popř. dosolíme a ihned podáváme nebo uložíme v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!