Salát s krůtím masem a avokádem
Recepty, SalátySuroviny
- 3 puky čekanky
- 500 g krůtích (stehenních) plátků
- 2 menší avokáda
- 1-2 granátová jablka
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- zálivka
- 1 lžíce olivového oleje
- 5 lžic oleje z lískových oříšků
- 2-3 lžíce octa z granátového jablka
Postup Salát s krůtím masem a avokádem
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso osolte a zprudka opečte na grilovací pánvi, zakryjte alobalem a nechte dojít, asi tak 15 min.
Smíchejte suroviny na zálivku, případně osolte. Ocet z granátového jablka můžete nahradit cherry-octem nebo červeným vinným octem se lžičkou medu.
Čekankové puky rozeberte, natrhejte a naaranžujte na talíř.
Granátová jablka rozpulte a vyklepejte semínka, šťávu zachyťte.
Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte a přidejte k čekance. Poklaďte nakrájeným krůtím masem.
Salát posypte semínky z granátového jablka a zalijte zálivkou. Osolte a opepřete. Ihned podávejte.