Salát s krůtím masem a avokádem

Recepty, Saláty

Suroviny

3 puky čekanky
500 g krůtích (stehenních) plátků
2 menší avokáda
1-2 granátová jablka
sůl
čerstvě mletý pepř
zálivka
1 lžíce olivového oleje
5 lžic oleje z lískových oříšků
2-3 lžíce octa z granátového jablka

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso osolte a zprudka opečte na grilovací pánvi, zakryjte alobalem a nechte dojít, asi tak 15 min.

  2. Smíchejte suroviny na zálivku, případně osolte. Ocet z granátového jablka můžete nahradit cherry-octem nebo červeným vinným octem se lžičkou medu.

  3. Čekankové puky rozeberte, natrhejte a naaranžujte na talíř.

  4. Granátová jablka rozpulte a vyklepejte semínka, šťávu zachyťte.

  5. Avokádo rozkrojte, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte a přidejte k čekance. Poklaďte nakrájeným krůtím masem.

  6. Salát posypte semínky z granátového jablka a zalijte zálivkou. Osolte a opepřete. Ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!