Lehký bramborový salát s kuřátkem ze sáčku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí čtvrtky
2 lžičky uzené papriky
4 lžičky směs na Bylinkové máslo
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
2 lžíce olivového oleje
(pečicí sáček)
Na salát:
3 jablka - (oloupaná a pokrájená na malé kostičky, zakapaná citronovou šťávou)
4 velké brambory uvařené na loupačku (uvařené doměkka ve slané vodě;taktéž oloupané a pokrájené na kostičky)
3 stonky jarní cibulky
1/4 citronu
1/2 lžíce francouzské hořčice
1 lžička pepře (bílý je lepší než černý)
cca 2 lžičky soli podle chuti
4 lžíce konzervovaného hrášku
200 g zakysané smetany
cca 3 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Sáček na jedné straně uzavřeme svorkou (většinou jsou součástí balení). Maso omyjeme a vložíme do pečicího sáčku spolu se směsí koření. Dobře protřepeme, aby se obalilo ze všech stran a přidáme olej. Sáček i z druhé strany pečlivě uzavřena svorkou). Položíme na suchý plech s vyšším okrajem nebo pekáček a pečeme asi na 200°C zhruba 45 minut.

  2. Pak pekáček vyjmeme z trouby, opatrně rozstřihneme (POZOR na vařicí páru!) a maso spolu se vzniklou šťávou vložíme do nádoby, kde se peklo a přelijeme výpekem. Do pekáčku přidáme asi 1,5 dl vody a lžíci másla. Grilujeme pouze shora - na 200°C asi 5 - 7 minut. Podáváme přelité výpekem.

  3. Salát: Zakysanou smetanu promícháme s hořčicí, solí a pepřem. Opatrně vmícháme kostičky brambor a jablka, nakonec hrášek. Potom přidáme olivový olej, aby měl salát lesklý vzhled. Podle potřeby ještě doplníme kysanou smetanu. Nejlepší je nechat jej v lednici odležet alespoň 6 hodin, ale nutné to není.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!