Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony
Recepty, SalátySuroviny
- hovězí maso zadní – vařený váleček ze zadního
- salát little gem
- 1 lžíce olivového oleje
- oříšek másla
- 1 malá šalotka
- 5 hlaviček drobných žampionů – použila jsem krémové (ty s hnědou hlavičkou)
- 4 cl červeného vína
- 1/2 lžičky kuliček nakládaného zeleného pepře
- sůl
- tymián
Postup Salát little gem s hovězím masem a glazovanými žampiony
Postup přípravy receptu
-
Salát little gem rozřízneme podélně na polovinu, vykrojíme košťálky a rozprostřeme salát na talíř. Listy od sebe lehce rozhrneme.
V mističce promícháme lžíci olivového oleje se špetkou soli a tymiánem – pokud máme sušený, rozdrobíme špetku tymiánu mezi prsty na prášek a máme-li čerstvý, pokrájíme lístky z jedné snítky najemno. Promícháme a odložíme.
Z válečku vařeného masa odkrojíme pár jemných plátků, které poskládáme mezi lístky salátu.
Šalotku nakrájíme na jemné plátky.
Na malé pánvičce rozehřejeme oříšek másla a šalotku zpěníme. Přidáme žampiony, prohodíme a cca po minutě zalijeme vínem. Promícháváme a restujeme, dokud se víno zcela nevypaří.
Salát zalijeme dresingem a poté dozdobíme nakládaným pepřem a žampiony se šalotkou.