Sádlo z trouby bez míchání

Recepty, Ostatní

Suroviny

3 kg syrového sádla
50-70 ml vody

Postup přípravy receptu

  1. Na dno dostatečně velkého kastrolu nebo vysokého pekáče nalijeme trochu vody. Sádlo nakrájíme na pravidelné kostičky a také vhodíme do hrnce.

  2. Hrnec se sádlem vložíme do trouby vyhřáté na 150°C a bez jakékoliv pokličky necháme péct. Není třeba míchat.

  3. Po třech hodinách můžeme část vypuštěného sádla odebrat a škvarečky dopéct do požadované barvy. Pak scedíme i zbytek sádla a přelijeme ho do přichystaných suchých nádob. Vřelé škvarečky nasypeme do čistých, suchých zavařovaček a zavíčkujeme - jak chladnou, víčka se (v drtivé většině případů) chytnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!