Šachovnicový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
125 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
4 vejce
125 g měkkého másla
150 ml vaječného koňaku
225 g polohrubé mouky
1/2 balení kypřícího prášku do pečiva
75 g hořké čokolády
1 polévková lžíce kakaa
1 polévková lžíce mléka
Cukrová poleva:
vanilkový cukr
4 polévkové lžíce vaječného koňaku

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nebo margarín vmíchejte s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny, dále postupně zašlehávejte vejce a vaječný likér. Naposledy přidejte mouku smíchanou s kypřícím práškem do pečiva.

  2. Polovinu těsta vlijte do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Do zbylé poloviny přidejte rozpuštěnou čokoládu, kakao a mléko a dobře promíchejte. Hnědé těsto lžící naklaďte na světlé do tvaru mřížky.

  3. Dejte péci na 30-40 minut v předehřáté troubě při 170-180°C (v horkovzdušné troubě při 150°C).

  4. Z práškového cukru a vaječného koňaku připravte hladkou cukrovou polevu. Ještě horký koláč potřete cukrovou polevou a nechejte vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!