Rýžový salát
Recepty, SalátySuroviny
- 100 g rýže v suchém stavu
- 200 g zelených fazolových lusků
- 1 kapie
- 4 jarní cibulky
- 10 velkých černých oliv
- čerstvá máta
- pažitka
- 1 citrón
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- K podávání:
- tuňák v olivovém oleji
Postup Rýžový salát
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvařte v osolené vodě podle návodu a nechte vychladnout.
Fazolky vhoďte do vroucí vody a vařte asi 3 minuty. Sceďte a propláchněte studenou vodou, můžete zchladit ledem.
Kapii zbavte semen a žebroví a nakrájejte na tenké proužky. Očištěné cibulky a olivy nakrájejte na kolečka. Přidejte nasekanou pažitku. Fazolky nakrájejte podle velikosti na 1/2 nebo 1/3.
Rýži smíchejte s ostatními surovinami. Ochuťte šťávou z citrónu (máte-li chemicky neošetřený citrón, nastrouhejte lžičku citrónové kůry), olivový olej, osolte a opepřete. Nechte stát asi hodinu, aby se chutě spojily.
Posypte natrhanými lístky máty. Doplňte tuňákem a podávejte.