Minutková kachní prsa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 ks kachních prsou s kůží
pepř čtyř barev – čerstvě mletý
mořská hrubozrnná sůl – čerstvě mletá

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na velmi malé kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k řezání do masa. Takto předpřipravená kachní prsa opeříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme čerstvě mletou mořskou solí.

  2. Okořeněná a nasolená prsa vložíme kůží na silně rozpálenou steakovou pánev a opékáme cca 7 minut. Následně po opečení ze strany kůže do křupava je otočíme a opékáme přibližně stejnou dobu ve vypečeném kachním sádle.

  3. Takto opečená kachní prsa uchováme v teple a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou. Mezitím do vypečeného kachního sádla vložíme rozpůlené uvařené brambory a zprudka opékáme.

  4. Po chvilce osolíme a posypeme na jemno nasekaným čerstvým rozmarýnem a společně po promíchání ještě opékáme do zlatavé barvy. Kachní prsa dle přání strávníků buďto servírujeme jen šikmo nakrojená nebo nakrájená na tenké plátky (dámská verze).

  5. Vhodnou přílohou jsou uvedené opékané rozmarýnové brambory a brusinko-rybízový dip, vyrobený smícháním dílu brusinkového džemu, se stejným dílem rybízového kompotu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!