Rýžový pilaf s rajčatovou šťávou
Recepty, OstatníSuroviny
- 500 g rýže
- 1 l vývaru (může být i kuřecí i hovězí)
- 1 cibule
- 3-4 rajčata (tady je to více méně na vás a vašich zásobách,já jsem použila rajčata, ale klidně můžete použít i rajský protlak, nebo rajčatovou šťávu)
- 1-2 paprikové lusky (já jsem vzala zelené, aby to bylo barevnější)
- šunka (nebo kuřecí prsa, popř. jiné maso, i když taky by se to dalo vegetariánsky;P)
- Já jsem přidala ještě zbytky brokolicovo květákovo mrkvové směsi, co jsem tu měla od oběda. Nějak se to zužitkovat muselo,ne?
Postup Rýžový pilaf s rajčatovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme cibulku a šunku nebo maso.
Přidáme rozkrájenou papriku a rýži. Pár chvilek smažíme a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud rýže nězměkne.
Když je směs hotová, (přidáme zeleninu pokud chcete tvořit přesně to, co já) přidáme na drobno nakrájená rajčata a necháme společně chvilku dusit tak, aby se směs obarvila od rajčatové šťávy.
Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, petrželí a bazalkou, nebo oreganem. Pro ty, kteří by rádi zkusili ostřejší verzi přidejte špetku chilli a tabasca.