Rýžový pilaf s rajčatovou šťávou

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g rýže
1 l vývaru (může být i kuřecí i hovězí)
1 cibule
3-4 rajčata (tady je to více méně na vás a vašich zásobách,já jsem použila rajčata, ale klidně můžete použít i rajský protlak, nebo rajčatovou šťávu)
1-2 paprikové lusky (já jsem vzala zelené, aby to bylo barevnější)
šunka (nebo kuřecí prsa, popř. jiné maso, i když taky by se to dalo vegetariánsky;P)
Já jsem přidala ještě zbytky brokolicovo květákovo mrkvové směsi, co jsem tu měla od oběda. Nějak se to zužitkovat muselo,ne?

Postup přípravy receptu

  1. Na másle osmahneme cibulku a šunku nebo maso.

  2. Přidáme rozkrájenou papriku a rýži. Pár chvilek smažíme a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud rýže nězměkne.

  3. Když je směs hotová, (přidáme zeleninu pokud chcete tvořit přesně to, co já) přidáme na drobno nakrájená rajčata a necháme společně chvilku dusit tak, aby se směs obarvila od rajčatové šťávy.

  4. Podle potřeby dochutíme solí, pepřem, petrželí a bazalkou, nebo oreganem. Pro ty, kteří by rádi zkusili ostřejší verzi přidejte špetku chilli a tabasca.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!