Rýžový nákyp s jahodami trochu jinak

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1/2 hrnku - 125 ml rýže
1,5 hrnku sojového mléka
asi 3 lžíce fruktozy
špetka soli
250 g jahod
stella na vymazání pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Odměřenou rýži dáme do kastrůlku, přilijeme sojové mléko, přidáme 1-2 lžíce fruktózy (podle chuti) a špetku soli. Rýži vaříme asi půl hodiny, dokud není mléko téměř vyvařené a rýže skoro měkká.

  2. Pak polovinu uvařené rýže uhladíme do pekáčku, nakrájíme rovnoměrně větší polovinu jahod a přikryjeme druhou vrstvou rýže.

  3. Dáme do vyhřáté trouby upéct dorůžova, asi 20 min na 220°C.

  4. Zbylé jahody překrájíme na kousky, dáme do kastrůlku se lžičkou vody a lžící fruktózy a chvíli je povaříme.

  5. Nakonec je rozmixujeme tyčovým mixérem a jahodovým rozvarem pokapeme hotovou rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!