Rýžový kynutý knedlík s burizony - bez lepku
Recepty, PřílohySuroviny
- 300 g rýžové mouky
- (měla jsem mouku rýžovou nativní výběrovou)
- 1/2 kl soli
- 3 hrsti rýžových burizonů
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí + špetka cukru
- (já použila tmavý třtinový)
- 1/4 l teplé vody
Postup Rýžový kynutý knedlík s burizony - bez lepku
Postup přípravy receptu
-
Mouku vsypeme do mísy, přidáme burizony a sůl. Promícháme.
V sypké směsi vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, zalijeme teplou vodou a přisypeme špetku cukru. Necháme 5 minut odpočinout - droždí začne pracovat.
Přidáme vejce a směs dobře prohněteme. Necháme kynout asi 20 minut na teplém místě.
Vykynutou směs vyklopíme na vál a zpracujeme do dvou válečků - trošku podsypáváme rýžovou moukou, pokud se lepí (já jsem válečky finálně tvarovala mokrýma rukama).
Vaříme v osolené vodě asi 5-7 minut z každé strany.
Po vyndání z vody klasicky propíchneme vidličkou nebo špejlí. Nakrájíme a podáváme.