Rýže v rajčatové omáčce se zeleninou, uzeným masem a mátou

Recepty, Ostatní

Suroviny

480 gramů dlouhozrné rýže
50 g másla
200 gramů uzeného masa
5 zralých rajčat
2 PL rajského protlaku
1 - 2 šalotky
2 stroužky česneku
1 lžička máty
2 lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
sůl
pepř
celer
petržel
mrkev
200 gramů uzené krkovičky

Postup přípravy receptu

  1. Uvařila jsem si rýži a souběžně jsem vařila pak i uzené maso (kousek uzené krkovičky) s nastrouhanou kořenovou zeleninou, jako polévku.

  2. Po uvaření jsem si dala z polévky stranou 3 lžíce nastrouhané zeleniny, kterou jsem pak zamíchala do uvařené rýže. Na másle jsem osmahla šalotku, přidala jsem oloupaná nakrájená rajčátka, rajský protlak, česnek, pepř, sůl, mátu, bylinky.

  3. Podusila jsem vše asi po dobu 15 minut. Na závěr jsem do rýže se zeleninou zamíchala pokrájené uzené maso z polévky a směs z rajčátek, protlaku, koření a vše jsem dobře promíchala. Ozdobila jsem lístky máty a rajčátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!