Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 600 g krkovice s kostí
- 4 stroužky česneku
- 1 větší cibule
- marináda se zázvorem
- trochu pomerančového oleje se skořicí (viz poznámka)
- 2 chilli papričky (nemusí být)
- špetka sladké papriky
- sůl jen dle chuti
Postup Vepřové v zázvorové marinádě s pomerančovým olejem
Postup přípravy receptu
-
V nádobce smícháme marinádu, 2 stroužky česneku, chilli papričku (pokud dáme), papriku a několik kapek oleje. Vznikne hustá pasta Do krkovičky vyřízneme otvor, uděláme i několik otvorů po obvodu, kam vpravíme marinádu a necháme alespoň 2 hodiny odležet.
Ve vhodném pekáčku rozpálíme tuk a zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a zbylé 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky. Jakmile se česnek rozvoní, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Pak do nádobky po marinádě vlijeme horkou vodu, vypláchneme zbytky marinády a maso podlijeme.
Na menší teplotě pak pečeme celkem asi 1 hodinu, já vždy po 15 minutách obracela. Poléváme výpekem. Nakrájíme až po upečení.
Já jsem pekla v elektrické m pekáčku (viz obr.), kde jsem dělala na stupni 3, v normální troubě u sporáku bych pekla cca na 180°C. Nutno dodržovat vlastní troubu.
Šťává má krásnou červenohnědou barvu a velice příjemně voní. není potřeba zahušťovat, kdo chce, samozřejmě může.Chuť je jemně pikantní a velice žravá“.Jako příloha určitě rýže, i těstoviny.