Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
8 dkg cukru písek
12 dkg hladké mouky
špetka soli
prášek do pečiva
2 rovné lžíce kakaa
25 dkg másla
12,5 dkg měkkého tvarohu
1 lžíce kakaa
cukr moučka dle chuti
broskvová marmeláda
kompotované broskve

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme postupně cukr a žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva.

  2. Do igelitového sáčku odebereme 1/2 těsta a zavážeme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a přendáme do druhého igelitového sáčku.

  3. Ustřihneme rohy a na plech s pečicím papírem děláme diagonálně (šikmo) kakaové pruhy s malým odstupem (těsto je díky kakau trochu pevnější než světlé, takže lépe drží tvar). Do mezer uděláme světlé pruhy.

  4. Pečeme cca 10min na 180°C.

  5. Krém: ušleháme máslo s cukrem, všleháme tvaroh a kakao.

  6. Upečené vyklopíme na pocukrovanou utěrku, zavineme a necháme vychladnout.

  7. Vychladlé rozvineme, potřeme broskvovou marmeládou, krémem, poklademe plátky broskví a srolujeme.

  8. Dáme vychladit.

  9. Před podáváním pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!