Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajec
- 8 dkg cukru písek
- 12 dkg hladké mouky
- špetka soli
- prášek do pečiva
- 2 rovné lžíce kakaa
- 25 dkg másla
- 12,5 dkg měkkého tvarohu
- 1 lžíce kakaa
- cukr moučka dle chuti
- broskvová marmeláda
- kompotované broskve
Postup Pruhovaná roláda s kakaovým krémem a broskvemi
Postup přípravy receptu
-
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme postupně cukr a žloutky a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Do igelitového sáčku odebereme 1/2 těsta a zavážeme. Do zbývajícího těsta vmícháme kakao a přendáme do druhého igelitového sáčku.
Ustřihneme rohy a na plech s pečicím papírem děláme diagonálně (šikmo) kakaové pruhy s malým odstupem (těsto je díky kakau trochu pevnější než světlé, takže lépe drží tvar). Do mezer uděláme světlé pruhy.
Pečeme cca 10min na 180°C.
Krém: ušleháme máslo s cukrem, všleháme tvaroh a kakao.
Upečené vyklopíme na pocukrovanou utěrku, zavineme a necháme vychladnout.
Vychladlé rozvineme, potřeme broskvovou marmeládou, krémem, poklademe plátky broskví a srolujeme.
Dáme vychladit.
Před podáváním pocukrujeme.