Rýže se Šmakounem, fazolemi a zeleninou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 200 g Šmakouna
- 1 hrnek rýže Basmati
- 1 střední cuketa
- 2 čerstvé papriky
- 1 karotka
- 4 jarní cibulky
- 2-3 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí
- několik snítek čerstvého tymiánu
- hrst cherry rajčat
- 1 lžíce pasty Sambal Oelek
- olivový olej
- sůl
- hladkolistá petrželka
Postup Rýže se Šmakounem, fazolemi a zeleninou
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm Šmakouna, nakrájeného na hranolky. Vyndáme ho a udržujeme v teple.
Do pánve vložíme pokrájené bílé části cibulek, proužky paprik, plátky česneku, osolíme a necháme chvilku dusit. Přidáme jemně nakrájenou cuketu, nahrubo nastrouhanou karotku, lístky tymiánu a společně podusíme.
Zelenina by měla zůstat na skus. Do směsi vmícháme propláchnuté fazole, rajčata a necháme prohřát. Dochutíme chilli pastou.
Rýži připravíme podle návodu, smícháme se Šmakounem a zeleninou. Posypeme jemně nakrájenou cibulkovou natí a petrželkou.