Rýže se Šmakounem, fazolemi a zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

200 g Šmakouna
1 hrnek rýže Basmati
1 střední cuketa
2 čerstvé papriky
1 karotka
4 jarní cibulky
2-3 stroužky česneku
1 plechovka červených fazolí
několik snítek čerstvého tymiánu
hrst cherry rajčat
1 lžíce pasty Sambal Oelek
olivový olej
sůl
hladkolistá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. V hlubší pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a orestujeme na něm Šmakouna, nakrájeného na hranolky. Vyndáme ho a udržujeme v teple.

  2. Do pánve vložíme pokrájené bílé části cibulek, proužky paprik, plátky česneku, osolíme a necháme chvilku dusit. Přidáme jemně nakrájenou cuketu, nahrubo nastrouhanou karotku, lístky tymiánu a společně podusíme.

  3. Zelenina by měla zůstat na skus. Do směsi vmícháme propláchnuté fazole, rajčata a necháme prohřát. Dochutíme chilli pastou.

  4. Rýži připravíme podle návodu, smícháme se Šmakounem a zeleninou. Posypeme jemně nakrájenou cibulkovou natí a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!