Smetanová žampionová pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

těsto na pizzu z 250 g mouky
na smetanovou omáčku:
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
200 ml smetany ke šlehání
200 ml mléka
100 g jemně nastrouhaného eidamu
2 stroužky česneku
200 g žampionů
8-10 tenkých plátků coppa di parma
1 červená cibule
100 g gorgonzoly
stonek zelené cibulky
olivový olej
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Těsto na pizzu připravíme podle osvědčeného receptu. V kastrolku rozehřejeme máslo, zasypeme moukou a usmažíme žlutou jíšku. Zalijeme mlékem a smetanou, prošleháme, vsypeme nastrouhaný eidam a umícháme hladkou omáčku. Dochutíme oreganem, solí a pepřem. Necháme vychladnout.

  2. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a vytvarujeme do dvou kulatých forem. Potřeme smetanovou omáčkou a rovnoměrně poklademe tenkými plátky coppa di parma, polovinami žampionových kloboučků, plátky červené cibule, kolečky zelené cibulky a nakonec rozdrobíme gorgonzolu. Povrch zastříkneme či pocákáme olivovým olejem a pečeme v maximálně rozehřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!