Kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 180 g vepřové kýty
- 160 g růžičkové kapusty
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- 15 g cibule
- 10 g česneku
- 10 g solamylu
- 1 lžíce studené vody
- Na přílohu zhruba 400 - 430 g brambor
- sůl
Postup Kuličky z vepřového masa plněné růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu si buď jemně pomeleme na masovém mlýnku, nebo nakrájíme na kousky a použijeme sekáček potravin. Použila jsem ho i já. K masu přidáme sůl, pepř, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek a jemně nakrájenou cibuli, solamyl, lžíci vody a vše propracujeme, rozdělíme na 8 dílků.
V předstihu si očistíme růžičkovou kapustu a krátce spaříme - vhodíme do vařící osolené vody, po chvíli vyjmeme, ponoříme do studené vody, vyjmeme a necháme zchladnout. Růžičkovou kapustu obalíme mletým masem, pokud se nám lepí na ruce, tak ruce opláchneme vodou. Kuličky dobře pomačkáme a vložíme do pekáčku vyloženého papírem na pečení, kde jsme rozprostřeli mírně osolené a promíchané brambory.
Pekáček přikryjeme, můžeme použít i alobal, vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 40 - 45 minut, záleží na teplotě. Ke konci přípravy alobal na chvíli odstraníme.