Rýže s mletým masem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- rýže
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 malá plechovka hrášku
- 1 malá plechovka kukuřice
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- sojová omáčka
- sůl
- 3 lžíce kečupu
- špetka chilli
Postup Rýže s mletým masem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný nebo nakrájený česnek, přidáme mleté maso, promícháme, osolíme, přidáme chilli a kečup. Znovu promícháme a podlijeme troškou vody. Dusíme, až je maso měkké. Dle potřeby podléváme. Pak přidáme hrášek, kukuřici a papriky nakrájené na kostičky. Ještě podusíme do změknutí zeleniny. Dochutíme solí a sojovou omáčkou.
Podáváme s dušenou rýží připravenou obvyklým způsobem. Já dělám rýži v papiňáku - rozehřeji v něm 1 lžíci oleje, přisypu propláchnutou rýží, osolím. Popřípadě přidám jiné koření, nebo třeba hrášek, zaliji vodou cca 1 cm nad rýži.
Od doby kdy papiňák začne pískat (vypouštět páru) nechám 5 minut. Vypnu a nechám 2-3 minutky dojít bez otvírání hrnce.