Rychlý malinový dezert
Recepty, DortySuroviny
- maliny - libovolné množství
- 1 zakysaná smetana
- 1 měkký tvaroh (používám nízkotučný)
- cukr podle chuti (cca hrnek)
- 1 až 2 dl vody
- 4 lžičky práškové želatiny
Postup Rychlý malinový dezert
Postup přípravy receptu
-
Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem.
Mezitím si uvaříme v rychlovarné konvici vodu. Želatinu rozmícháme v cca 1 až 2 dl vroucí vody a nalijeme do připravené tvarohové směsi. Vše promícháme (nelekněte se řídké konzistence). Vmícháme maliny a necháme ztuhnout v lednici.
Horkou vodu používám proto, že tvaroh ani zakysaná smetana se nedají ohřát na teplotu potřebnou pro rozpuštění želatiny. A výslednému dezertu to vůbec na kráse neubírá.
Dezert chladím v umělohmotné misce, zpravidla o jednu velikost větší, než je miska s natrhanými malinami. Lze ale použít i formičky na muffiny. A samozřejmě jakékoli jiné ovoce.
Dělala jsem z půl litru až dvou litrů malin (což už je hodně malinové).