Rychlý malinový dezert

Recepty, Dorty

Suroviny

maliny - libovolné množství
1 zakysaná smetana
1 měkký tvaroh (používám nízkotučný)
cukr podle chuti (cca hrnek)
1 až 2 dl vody
4 lžičky práškové želatiny

Postup přípravy receptu

  1. Zakysanou smetanu smícháme s tvarohem a cukrem.

  2. Mezitím si uvaříme v rychlovarné konvici vodu. Želatinu rozmícháme v cca 1 až 2 dl vroucí vody a nalijeme do připravené tvarohové směsi. Vše promícháme (nelekněte se řídké konzistence). Vmícháme maliny a necháme ztuhnout v lednici.

  3. Horkou vodu používám proto, že tvaroh ani zakysaná smetana se nedají ohřát na teplotu potřebnou pro rozpuštění želatiny. A výslednému dezertu to vůbec na kráse neubírá.

  4. Dezert chladím v umělohmotné misce, zpravidla o jednu velikost větší, než je miska s natrhanými malinami. Lze ale použít i formičky na muffiny. A samozřejmě jakékoli jiné ovoce.

  5. Dělala jsem z půl litru až dvou litrů malin (což už je hodně malinové).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!