Rychlé zeleninovo-masové rizoto

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1,5 hrnku rýže
3 hrnky vody
1 lžíce oleje
1 lžička kari
sůl
1 vepřová konzerva
3 velké žampiony
2 menší rajčata
1 čerstvá paprika
sýr

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme horkou vodou, dáme do hrnce nebo zapékací mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kari a olej a necháme v troupě péct, dokud se voda nevypaří a rýže je měkká.

  2. V hrnci si orestujeme vepřovou konzervu, přidáme nakrájené žampiony, papriku a oloupaná rajčata a dusíme do změknutí.

  3. Potom přidáme uvařenou rýži, dosolíme, je-li třeba a podáváme.

  4. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!