Rychlé zeleninovo-masové rizoto
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1,5 hrnku rýže
- 3 hrnky vody
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička kari
- sůl
- 1 vepřová konzerva
- 3 velké žampiony
- 2 menší rajčata
- 1 čerstvá paprika
- sýr
Postup Rychlé zeleninovo-masové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Rýži propláchneme horkou vodou, dáme do hrnce nebo zapékací mísy, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kari a olej a necháme v troupě péct, dokud se voda nevypaří a rýže je měkká.
V hrnci si orestujeme vepřovou konzervu, přidáme nakrájené žampiony, papriku a oloupaná rajčata a dusíme do změknutí.
Potom přidáme uvařenou rýži, dosolíme, je-li třeba a podáváme.
Na talíři posypeme strouhaným sýrem.