Rychlé fazole s cizrnou a párkem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

400 g fazole ve slaném nálevu
400 g cizrna ve slaném nálevu
4 nožičky párků - měla jsem debrecínské
500 ml rajčatového pyré
1 cibule
jarní cibulka
3 stroužky česneku
lžička červené mleté papriky
olej
kečup podle chuti
sůl
pepř
oregano
chilli podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na drobno, česnek na plátky. Párky nakrájíme na kousky. Nejprve na trošce oleje opečeme párky do křupava. Opečené vytáhneme a udržujeme v teple.

  2. Do pánvičky podle potřeby přidáme olej a necháme zpěnit cibuli a česnek. Přihodíme papriku, krátce zarestujeme a zalijeme pyré.

  3. Do základu přisypeme fazole a cizrnu bez nálevu. Nálev uchováme pro případné zředění. Necháme chvíli povařit a dochutíme solí, pepřem a oregánem, případně cukrem. Přidáme opečené párky a nakrájenou jarní cibulku. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!