Květák v sýrové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- menší květák
- 3 jarní cibulky
- 100 ml smetany
- 100 g sýru Blaťácké zlato
- 50 g Nivy
- lžíce hladké mouky
- mléko podle potřeby
- kousek másla
- sůl
- pepř
- 3 kuličky nového koření
- 1 malý bobkový list
- pár lístků libečku
Postup Květák v sýrové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na drobnější kousky a dáme vařit se solí a kořením. Vody dáme jen zároveň s květákem a vaříme asi 5-6 minut. Nesmí se rozvařit.
Bílou část cibulek nakrájíme na drobno a dáme na máslo zesklovatět. Přidáme mouku, orestujeme a zalijeme částí vývaru z květáku.
Do omáčky přisypeme oba nastrouhané sýry, přidáme smetanu a vaříme do rozpuštění sýrů. Přidáme uvařený květák a společně chvilku povaříme.
Během varu mícháme a před koncem přidáme část nakrájené zelené cibulky a libeček, krájený na drobno. Dochutíme pepřem a podáváme s vařenými bramborami.