Rychlé bramborovéchlupáčky

Recepty, Přílohy

Suroviny

4 středně velké brambory
8 polévkových lžic polohrubé mouky
1/4 sáčku prášku do pečiva
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oloupeme, nastrouháme na malých slzičkách na struhadle, trošku vyždímáme puštěnou šťávu, osolíme, přidáme mouku s práškem do pečiva a dobře promícháme. Tvoříme menší válečky, kuličky - prostě tvary, jaké chceme mít a zaváříme do vroucí vody.

  2. Asi tak po 7 minutách knedlíčky vyplavou,ale necháme ještě další 3 minutky na mírném plameni dojít.

  3. Pak knedlíčky vyndáme, necháme okapat a podáváme buď jako přílohu k různě upraveným masům, nebo lze i samostatně s osmaženou cibulkou, slaninkou, brynzou a podobně.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!