Morek na topinku

Recepty, Ostatní

Suroviny

4 morkové kosti
sůl
pepř
1 hlava česneku
kousek jarní cibulky
asi 100 g másla
tvrdší chléb
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Abych pořádně využila kosti, nejprve z nich uvaříme silný vývar, kam přidáme zeleninu a domácí nudle. Máme vynikající polévku. Co s nima pak? Vyhazujete je? Dáváte psíkovi? Zkuste je zužitkovat.

  2. Uvařené kosti dáme na pekáček s pečícím papírem. Přidáme i celou hlavu česneku, kterou pokapeme trochu olejem. Rozpálíme troubu na 220°C a pečeme asi 10 minut.

  3. Topinky si připravíme na suché panvičce.

  4. V menším kastrůlku si rozpustíme máslo, přidáme vymačkaný česnek a trochu nasekané jarní cibulky. Osolíme a opepříme.

  5. Na připravenou topinku rozetřeme morek, osolíme, opepříme a přidáme trochu ochuceného másla. Posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!