Kuře krále Jiřího
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3 ks kuřecích prsou
- 5 stroužků česneku
- 1 lžička zázvoru
- 1 chilli paprička
- 1 větší cibule
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- 100 ml bílého vína
- 4 lžíce majonézy (200 ml šlehačky)
- 2 lžičky kari
- sůl
- pepř
- kukuřičný olej
- kuřecí vývar
Postup Kuře krále Jiřího
Postup přípravy receptu
-
Lisovaný česnek a zázvor smícháme v oleji. V této marinádě necháme aspoň 1 hodinu odpočinout osolená a opepřená nakrájená kuřecí prsa.
Ve vyšší pánvi pak kousky kuřete opražíme, maso vyjmeme a do výpeku vložíme cibuli a karí.
Přidáme nasekanou chilli papričku, osmahneme, podlijeme vývarem a vínem.
Přidáme meruňkový džem, a podusíme. Až se tekutina částečně vydusí, omáčku rozmixujeme, vmícháme majonézu nebo ušlehanou šlehačku a necháme zchladnout.
Na talíři přelijeme teplé kousky kuřete vychlazenou omáčkou a podáváme s pečenými brambory. Já jsem pro odlehčení zvolil raději rýži.