Kuře krále Jiřího

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 ks kuřecích prsou
5 stroužků česneku
1 lžička zázvoru
1 chilli paprička
1 větší cibule
2 lžíce meruňkové marmelády
100 ml bílého vína
4 lžíce majonézy (200 ml šlehačky)
2 lžičky kari
sůl
pepř
kukuřičný olej
kuřecí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Lisovaný česnek a zázvor smícháme v oleji. V této marinádě necháme aspoň 1 hodinu odpočinout osolená a opepřená nakrájená kuřecí prsa.

  2. Ve vyšší pánvi pak kousky kuřete opražíme, maso vyjmeme a do výpeku vložíme cibuli a karí.

  3. Přidáme nasekanou chilli papričku, osmahneme, podlijeme vývarem a vínem.

  4. Přidáme meruňkový džem, a podusíme. Až se tekutina částečně vydusí, omáčku rozmixujeme, vmícháme majonézu nebo ušlehanou šlehačku a necháme zchladnout.

  5. Na talíři přelijeme teplé kousky kuřete vychlazenou omáčkou a podáváme s pečenými brambory. Já jsem pro odlehčení zvolil raději rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!