Rychlá meruňková buchta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 100 g másla
- 3 vejce
- 200 ml bílého jogurtu
- 1 vanilkový cukr
- 500 g vypeckovaných meruněk
- tuk na vymazání
- mouku na vysypání
- cukr na posypání
Postup Rychlá meruňková buchta
Postup přípravy receptu
-
V připravené míse vyšleháme povolené máslo s vejci, jogurtem a oba druhy cukru na hladký krém.
Do takto připraveného základu postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hladké těsto bez hrudek.
Připravené těsto nalijeme na předem vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto urovnáme a rovnoměrně posypeme vypeckovanými meruňkami.
Plech vyložíme do předem vyhřáté trouby asi na 170 - 180°C přibližně na 25 minut.
Jestli je bublanina upečená i uvnitř vyzkoušíme vpichem špejle. Po upečení necháme bublaninu vychladnout, potom ji posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na jednotlivé porce a můžeme podávat.