Rybízové řezy s čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 4 vejce
- 200 g cukru moučka
- 190 g polohrubé mouky
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 1/2 prášku do pečiva
- 5 polévkových lžic oleje
- 5 polévkových lžic horké vody
- Rybízová náplň:
- asi 1 l rozmraženého rybízu
- 120 g cukru krupice
- 2 vanilkové pudinky
- Krém:
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 200 g zakysané smetany
- 70 g cukru moučka
- 170 ml smetany ke šlehání
- 3 plátkové želatiny
- Poleva:
- 100 g hořké čokolády
- 80 ml smetany ke šlehání
- Dále:
- 1 balení dětských piškotů
Postup Rybízové řezy s čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Korpus: Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Do sněhu přimícháme žloutky, vodu a olej. Vmícháme mouku s práškem a kakaem. Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Necháme vychladnout.
Rybíz s cukrem přivedeme k varu, vlijeme pudink rozmíchaný ve 200 ml vody a 1 minutu povaříme. Horké rozetřeme na korpus, hned poklademe piškoty a necháme vychladnout.
Ze smetany ke šlehání si odlijeme 80 ml, zbytek vyšleháme. Tvaroh, zakysanou smetanu a cukr krátce prošleháme, vmícháme šlehačku a vlijeme rozpuštěné želatinové plátky. Krém natřeme na piškoty.
Do odložené smetany nalámeme na kostičky čokoládu a rozpustíme ve vodní lázni, polijeme moučník a jemně promícháme s krémem. Necháme ztuhnout v ledničce do druhého dne.