Rybí polévka s česneko-cibulovými krutony

Recepty, Polévky

Suroviny

vývar:
hlava z kapra
skelet z kapra
sůl
pepř
kořenová zelenina.
základ na polévku.:
1/3 másla
2 mrkve
3 petržele
1 menší celer. (radši míň, je hodně aromatický)
3 lžíce hladké mouky
krutony:
2 lžíce másla
1 palička česneku
1 cibule
veka

Postup přípravy receptu

  1. Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku a maso ze skeletu obereme. Později přidáme do polévky.

  2. Na másle orestujeme nastrouhanou zeleninu. Když začne hnědnout, přidáme 3 lžíce mouky, zamícháme a necháme chvíli restovat. Poté přidáme vývar, na drobno nakrájené mlíčí a obrané maso ze skeletu. Varianta cca 20 minut.

  3. Česnek utřeme se solí. Cibuli nakrájíme na jemno. Na másle orestujeme, přidáme krutony z veky a restujeme na barvu.

  4. Na talíři ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!