Rybí občerstvení

Recepty, Ryby

Suroviny

2 rybí filety
sůl
koření na ryby
2 jablka
1 mrkev
1 velký tavený sýr
1 cibule
1 lžíce zakysané smetany (nebo majonézy)
citrón
máslo do formy

Postup přípravy receptu

  1. Filety nakrájíme na menší kousky, osolíme, příp. okořeníme oblíbeným kořením na ryby.

  2. Filety naskládáme do máslem vytřené zapékací mísy a pokapeme citrónovou šťávou.

  3. Mrkev a cibuli nastrouháme najemno, jablka nastrouháme nahrubo. Sýr rozmícháme se smetanou (nebo majonézou) a pěkně promícháme s ostatními surovinami.

  4. Navrstvíme na rybí filety a pečeme zakryté necelou hodinu (já pekla hodinu, než se vypekla šťáva - protože ryba a jablka pustila dost šťávy). Ke konci pečení odkryjeme.

  5. Na talíři pokapeme ještě citrónovou šťávou a podáváme buď s bramborem, nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!