Rybí občerstvení
Recepty, RybySuroviny
- 2 rybí filety
- sůl
- koření na ryby
- 2 jablka
- 1 mrkev
- 1 velký tavený sýr
- 1 cibule
- 1 lžíce zakysané smetany (nebo majonézy)
- citrón
- máslo do formy
Postup Rybí občerstvení
Postup přípravy receptu
-
Filety nakrájíme na menší kousky, osolíme, příp. okořeníme oblíbeným kořením na ryby.
Filety naskládáme do máslem vytřené zapékací mísy a pokapeme citrónovou šťávou.
Mrkev a cibuli nastrouháme najemno, jablka nastrouháme nahrubo. Sýr rozmícháme se smetanou (nebo majonézou) a pěkně promícháme s ostatními surovinami.
Navrstvíme na rybí filety a pečeme zakryté necelou hodinu (já pekla hodinu, než se vypekla šťáva - protože ryba a jablka pustila dost šťávy). Ke konci pečení odkryjeme.
Na talíři pokapeme ještě citrónovou šťávou a podáváme buď s bramborem, nebo s rýží.