Rybí frikasé
Recepty, RybySuroviny
- kuřecí prsa
- Těstíčko:
- hladká mouka
- strouhaný sýr Eidam
- vajíčko
- mléko
- bílé víno
- sůl
- špetka kari
- bílé hroznové víno
- balkánský sýr
- sladká chilli omáčka
Postup Rybí frikasé
Postup přípravy receptu
-
Omyté rybí filé zakapeme citronovou šťávou a dáme asi na 30 minut uležet, pak ho osolíme a nakrájíme na větší kousky.
V hrnci rozpustíme 30 g másla, přidáme mouku a upražíme dozlatova. Zalijeme masovým vývarem a prošleháme metličkou, aby se nevytvořily hrudky.
Omáčku uvedeme do varu, vložíme do ní rybu, přidáme lžičku kaparů, trochu bíleho vína, citronovou šťávu, sušený celer, trochu sladké papriky a dovaříme.
Žloutky ušleháme se 2 lžícemi studené vody, zahustíme jimi omáčku a popřípadě ještě dochutíme citronovou šťávou a solí. Frikasé podáváme s rýží.