Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g zadního hovězího masa (použila jsem kýtu)
800 ml silného hovězího vývaru
300 g čerstvých žampionů
5 středních cibulí
1 střední mrkev
4 stroužky česneku
4 střední zralá rajčata
1 lžíce rajského protlaku
1 lžíce sójové omáčky
2 lžička worcester omáčky
2 lžičky kakaa
1 lžička sušeného tymiánu
2 bobkové listy
hladká mouka
olivový olej
máslo
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame zatahnout (zesednout). Maso vyjmeme.

  2. Do stejne panve pridame lzici masla a na jemna pulkolecka pokrajenou cibuli. Na strednim plameni restujeme do sklovita. Pote pridame prolisovany cesnek, na slabe platky pokrajene zampiony (oloupane a zbavene nozicek) a mrkev a restujeme.

  3. Kdyz jsou houby temer mekke, pridame na drobne kosticky nakrajena rajcata (sparena a oloupana), rajsky protlak, kakao, bobkove listy, tymian, podlijeme hovezim vyvarem a nechame varit (zhruba do svareni poloviny objemu).

  4. Pote ke smesi pridame maso, sojovou omacku, worcester omacku a dusime do mekka.

  5. Ze lzice masla a 1,5 lzice mouky udelame tmavou jisku a primichame ji k masove smesi. Nechame asi 15 minut povarit.

  6. Nakonec dochutime soli, peprem a lzickou worcester omacky. Podavame s ryzi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!