Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g zadního hovězího masa (použila jsem kýtu)
- 800 ml silného hovězího vývaru
- 300 g čerstvých žampionů
- 5 středních cibulí
- 1 střední mrkev
- 4 stroužky česneku
- 4 střední zralá rajčata
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 2 lžička worcester omáčky
- 2 lžičky kakaa
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 2 bobkové listy
- hladká mouka
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup Hovězí nudličky na způsob japonského Hayashi raisu
Postup přípravy receptu
-
Hovezi maso nakrajime na tenke nudlicky. Na vetsi panvi s vyssim okrajem rozehrejeme lzici masla a lzici oleje, pridame pokrajene maso a zprudka opeceme, nechame zatahnout (zesednout). Maso vyjmeme.
Do stejne panve pridame lzici masla a na jemna pulkolecka pokrajenou cibuli. Na strednim plameni restujeme do sklovita. Pote pridame prolisovany cesnek, na slabe platky pokrajene zampiony (oloupane a zbavene nozicek) a mrkev a restujeme.
Kdyz jsou houby temer mekke, pridame na drobne kosticky nakrajena rajcata (sparena a oloupana), rajsky protlak, kakao, bobkove listy, tymian, podlijeme hovezim vyvarem a nechame varit (zhruba do svareni poloviny objemu).
Pote ke smesi pridame maso, sojovou omacku, worcester omacku a dusime do mekka.
Ze lzice masla a 1,5 lzice mouky udelame tmavou jisku a primichame ji k masove smesi. Nechame asi 15 minut povarit.
Nakonec dochutime soli, peprem a lzickou worcester omacky. Podavame s ryzi.