Pohankovo-citronové cupcakes
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 1,5 hrnku hladké mouky
- 1 hrnek pohankové mouky
- 1/2 hrnku palmového cukru
- 1/3 hrnku oleje
- 1/2 hrnku podmáslí
- 1/2 hrnku mléka
- 1 lžíce medu
- 1 vejce
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička vanilkové pasty
- šťáva a kúra z 1 citronu
- Krém:
- 1 měkký nízkotučný tvaroh
- 250 ml hustého řeckého jogurtu
- šťávu z 1 citronu
- moučkový cukr
Postup Pohankovo-citronové cupcakes
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme cukr s vejcem a utřeme do pěny. Přidáme podmáslí, mléko, olej, vanilkovou pastu, kúru a šťávu z citronu a med. Důkladně promícháme, aby se všechny složky spojily.
Ve druhé míse smícháme oba druhy mouky s práškem do pečiva, a jedlou sodou. Sypkou směs postupně přidáváme do tekuté, dokud se nevytvoří hladké nehrudkovité těsto.
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a lžicí vrstvíme těsto do 2/3. Pečeme v troubě při 190°C cca 20-25 minut. Upečené necháme vychladnout na mřížce.
Mezitím připravíme krém. Tvaroh vymixujeme s jogurtem a postupně přidáváme citronovou šťávu. Zahustíme moučkovým cukrem a necháme chvíli vychladit. Cupcakes ozdobíme krémem a necháme v lednici vychladit.