Fazole s vepřovým na balsamicu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

300 g vepřového masa (krkovice, plec)
1-2 plechovky fazolí (jak kdo chce syté)
100 g slaniny
1 cibule
100 ml octa balsamico (nebojte se toho množství)
1 feferonka pro pikantnost
pár snítek tymiánu
olej
(kdo chce, může přidat gelový bujón)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.

  2. Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.

  3. Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!