Fazole s vepřovým na balsamicu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 300 g vepřového masa (krkovice, plec)
- 1-2 plechovky fazolí (jak kdo chce syté)
- 100 g slaniny
- 1 cibule
- 100 ml octa balsamico (nebojte se toho množství)
- 1 feferonka pro pikantnost
- pár snítek tymiánu
- olej
- (kdo chce, může přidat gelový bujón)
- sůl
Postup Fazole s vepřovým na balsamicu
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli se slaninou, přidáme na kostky nakrájené maso a necháme zatáhnout.
Poté osolíme, vhodíme tymián, posekanou feferonku a zalijeme octem. Necháme ocet zredukovat, podlijeme vodou nebo vývarem, ale jen tak do poloviny výšky masa, ztlumíme a necháme probublávat cca 40 minut. Průběžně podléváme tak, abychom měli hustší omáčku.
Nakonec přidáme fazole bez nálevu, prohřejeme a dochutíme trochou cukru.