Ryba s omáčkou Gribiche
Recepty, RybySuroviny
- rybí filety
- sůl
- citrónový pepř
- olivový olej
- citrón
- Omáčka Gribiche:
- 3 uvařená vejce
- 1 lžíce Dijónské hořčice
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kaparů (nebo 1 sterilovaný okurek)
- 1 lžička červeného vinného octa
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- petrželová nať
- pažitka
Postup Ryba s omáčkou Gribiche
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě.
Mezitím jdeme na omáčku: Uvaříme vejce (já vařím maximálně 7 minut a přidám do horké vody trochu octa, vejce jdou lépe loupat), žloutky vyjmeme a rozmixujeme, nebo pořádně vymícháme s olejem, hořčicí, citrónovou šťávou. Přidáme jemně nakrájené bílky, kapary nebo okurek, osolíme, opepříme a zamícháme vinný ocet a bylinky. Každý okyselí podle sebe. Omáčku můžete udělat řidší přidáním olivového oleje. Příloha - bramborová kaše, brambory, ale nemusí být.