Ryba s omáčkou Gribiche

Recepty, Ryby

Suroviny

rybí filety
sůl
citrónový pepř
olivový olej
citrón
Omáčka Gribiche:
3 uvařená vejce
1 lžíce Dijónské hořčice
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů (nebo 1 sterilovaný okurek)
1 lžička červeného vinného octa
citrónová šťáva
sůl
pepř
petrželová nať
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety rychle orestujeme na olivovém oleji, přendáme do zapékací misky, osolíme, opepříme, proložíme citrónovými plátky a chvíli zapečeme v troubě.

  2. Mezitím jdeme na omáčku: Uvaříme vejce (já vařím maximálně 7 minut a přidám do horké vody trochu octa, vejce jdou lépe loupat), žloutky vyjmeme a rozmixujeme, nebo pořádně vymícháme s olejem, hořčicí, citrónovou šťávou. Přidáme jemně nakrájené bílky, kapary nebo okurek, osolíme, opepříme a zamícháme vinný ocet a bylinky. Každý okyselí podle sebe. Omáčku můžete udělat řidší přidáním olivového oleje. Příloha - bramborová kaše, brambory, ale nemusí být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!