Ruské ořechy II. - recept z návodu

Recepty, Cukroví

Suroviny

200 g hladké mouky
50 g cukr moučka
1/2 balíčku vanilkového cukru
l vejce
125 tuku (Hera, máslo)
1/4 čajové lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Žloutek našleháme s cukrem do pěny, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Mouku s tukem a práškem do pečiva uhněteme na žmolenku, pak do ní přidáme žloutkovou směs a nakonec lehce zapracujeme sníh z bílku.

  2. Z takto vzniklého těsta tvoříme kuličky, vkládáme do předehřátého přístroje k pečení a pečeme asi 3 minuty dorůžova.

  3. Studené plníme krémem, nejlépe karamelovým, vanilkovým s rumem nebo čokoládovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!