Ruské ořechy II. - recept z návodu
Recepty, CukrovíSuroviny
- 200 g hladké mouky
- 50 g cukr moučka
- 1/2 balíčku vanilkového cukru
- l vejce
- 125 tuku (Hera, máslo)
- 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
Postup Ruské ořechy II. - recept z návodu
Postup přípravy receptu
-
Žloutek našleháme s cukrem do pěny, z bílku vyšleháme tuhý sníh. Mouku s tukem a práškem do pečiva uhněteme na žmolenku, pak do ní přidáme žloutkovou směs a nakonec lehce zapracujeme sníh z bílku.
Z takto vzniklého těsta tvoříme kuličky, vkládáme do předehřátého přístroje k pečení a pečeme asi 3 minuty dorůžova.
Studené plníme krémem, nejlépe karamelovým, vanilkovým s rumem nebo čokoládovým.