Myslivecké řízky s houbami a bramborovými nočky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 plátky kýty nebo kotlety bez kosti
hladká mouka na posypání masa
200 g anglické slaniny
3 jarní cibulky
asi 10 kusů menších žampionů
1 smetana na vaření
sůl
pepř
olej
Bramborové nočky:
cca 3 středně velké brambory uvařené ve slupce
2 vejce
3 lžíce hladké mouky
3 lžíce krupičky (případně i více)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kýtu, nebo kotletu naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme hladkou moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran.

  2. Pak vytáhneme na talíř a druhým přikryjeme-udržujeme v teple.

  3. Na pánev přihodíme 200g anglické slaniny nakrájené na nudličky, osmahneme dorůžova, přihodíme jarní cibulku nakrájenou na cca 2 cm kousky, orestujeme a nakonec přidáme žampiony nakrájené na čtvrtky.

  4. Vše společně tak 5 minut restujeme, pak přidáme maso, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě chvilinku prohříváme, následně odstavíme.

  5. Nočky: Ve slupce uvařené brambory oloupeme a pomačkáme, nebo nastrouháme, přidáme vajíčka, trošku soli, mouku, krupici a vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme malé špalíčky-nočky.

  6. Ty dáme vařit do vroucí vody, jakmile vyplavou, jsou hotové.

  7. Scedíme a ještě na druhé pánvi opečeme rorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!