Zapékaná růžičková kapusta
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 800 g růžičková kapusta - ružičkový kel
- 200 g kysaná smetana
- 3 vejce
- 2 stroužky česneku
- bílý pepř
- sůl
- 150 g strouhaného sýra (ja som dala údený)
Postup Zapékaná růžičková kapusta
Postup přípravy receptu
-
Ružičky očistíme, umyjeme, dáme variť do slanej vody na cca 5 min., potom scedíme.
Vajíčka rozšľaháme, zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, pretlačíme cesnak a vmiešame syr, asi 1/4 necháme na posyp.
Pekáčik vystelieme papierom na pečenie, rozložíme kapustičky, zalejeme smotanovou zmesou.
Dáme piecť - cca 20 min, 200 stupňov.
Potom posypeme zvyškom syra a necháme zapiecť - cca 8 - 10 min.