Rumunské kokosové řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g cukru
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
1 vejce
120 g másla
100 ml mléka
Vše smícháme dohromady a rozdělíme na 2 díly.
Kokosová hmota:
6 bílků
200 g cukru
200 g kokosu
150 ml mléka (horkého)
Krém:
6 žloutků
6 lžic hladké mouky
250 g cukru
300 ml mléka
250 g másla
100 g čokolády (nastrouhat na krém)

Postup přípravy receptu

  1. Kokosová hmota: Našleháme tuhý sníh z bílků, postupně přidáváme cukr.

  2. Kokos přelijeme horkým mlékem. Necháme vychladnout.

  3. Přidáme k našleháním bílkům.

  4. Polovinu těsta dáme na plech z pečicím papírem. Přidáme bílkovou hmotu. Přikryjeme 2 polovinou, propícháme vidličkou.

  5. Pečeme při 200° asi 40 min. Necháme vychladnout.

  6. Krém: Žloutky smícháme s moukou a cukrem. Uvaříme v mléce jako puding. Necháme vychladnout. Vmícháme do našlehaného másla.

  7. Natřeme na řezy a nastrouháme čokoládu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!