Rozmarýnová kuřecí játra se žampiony
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 400 g kuřecích jater
- 10 menších žampionů
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- větvičky rozmarýnu
- 50-100 g jakéhokoliv salámu (nemusí být)
- olej nebo sádlo
- sůl
Postup Rozmarýnová kuřecí játra se žampiony
Postup přípravy receptu
-
Játra si očistíme, nakrájíme na skoro stejné kousky (napůl), žampiony i česnek si nakrájíme na plátky a cibuli na nudličky.
Na pánev dáme rozehřát olej (sádlo), na něj přijde cibule s česnekem, chvíli smažíme a dáme játra, která prudce restujeme a často promícháváme, přidáme k nim připravené žampiony a rozmarýn, přikryjeme a necháme tak 10-15 minut dusit.
Pak nalijeme vodu (jen tolik, aby byla šťáva a nebyly játra suché), přidáme salám na proužky a osolíme podle chuti. Pokud je vody moc, necháme jí bez přikrytí vysmahnout.