Rozmarýnová kuřecí játra se žampiony

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

400 g kuřecích jater
10 menších žampionů
1 větší cibule
3 stroužky česneku
větvičky rozmarýnu
50-100 g jakéhokoliv salámu (nemusí být)
olej nebo sádlo
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Játra si očistíme, nakrájíme na skoro stejné kousky (napůl), žampiony i česnek si nakrájíme na plátky a cibuli na nudličky.

  2. Na pánev dáme rozehřát olej (sádlo), na něj přijde cibule s česnekem, chvíli smažíme a dáme játra, která prudce restujeme a často promícháváme, přidáme k nim připravené žampiony a rozmarýn, přikryjeme a necháme tak 10-15 minut dusit.

  3. Pak nalijeme vodu (jen tolik, aby byla šťáva a nebyly játra suché), přidáme salám na proužky a osolíme podle chuti. Pokud je vody moc, necháme jí bez přikrytí vysmahnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!