Roštěnky naší rodinky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 hovězí plátky (roštěněc nebo zadní)
1 cibule
2 stroužky česneku
hladká mouka
2-3 lžíce sádla
2 lžíce hořčice
horký vývar
sůl
---
na kořenící směs:
1/2 lžičky černého pepře
1 lžička sladké mleté papriky
1/2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička drceného kmínu
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
1/2 lžičky mleté skořice
špetka mletého kardamonu
špetka muškátového květu
špetka mletého koriandru

Postup přípravy receptu

  1. Všechno koření na směs smícháme. Maso naklepeme, nařízneme po okrajích, osolíme a potřeme směsí koření. Při nanášení koření si můžeme pomoct trochou oleje. Plátky masa necháme odležet.

  2. Mezitím nakrájíme cibuli a utřeme česnek se solí.

  3. V kastrolu rozehřejeme sádlo a cibulku na něm opečeme dozlatova, cca 10 minut.

  4. Poté přidáme maso, které jsme obalili v hladké mouce a přebytečnou oklepali.

  5. Plátky opečeme z obou stran dohněda a zalijeme malým množstvím horkého vývaru.

  6. Přidáme hořčici, utřený česnek a maso;a dusíme doměkka, za průběžného podlévání sběračkou vývaru. Připravovaný pokrm neustále hlídáme.

  7. Když je maso měkké, zahustíme omáčku jíškou a na mírné teplotě prováříme dalších 20-30 minut, až tuk vystoupí na povrch. Podáváme s rýží, kuskusem nebo houskovým knedlíkem a zdobíme čerstvými nebo naloženými sušenými rajčaty a petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!