Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

Recepty, Jiné maso

Suroviny

1 vykostěný hřbet králíka
150 g anglické slaniny
sůl, špetku sušeného zázvoru
1 cibule
Do nádivky:
1 cibule
100 g nastrouhané libovolné uzeniny
100 g pokrájeného eidamu
1 plechovka žampiónů
2-3 vejce
hrst zeleného hrášku
1 kapie

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a na povrch poklademe anglickou slaninu.

  2. Maso potřeme vychlazenou nádivkou a zabalíme do rolády. Roládu dáme do pekáčku na drobně nakrájenou cibuli. Pečeme v rozehřáté troubě nejdříve přikryté druhým pekáčkem. Když je maso téměř měkké, horní pekáč sundáme a dopečeme do červena.

  3. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!