Roláda z králičího hřbetu s nádivkou
Recepty, Jiné masoSuroviny
- 1 vykostěný hřbet králíka
- 150 g anglické slaniny
- sůl, špetku sušeného zázvoru
- 1 cibule
- Do nádivky:
- 1 cibule
- 100 g nastrouhané libovolné uzeniny
- 100 g pokrájeného eidamu
- 1 plechovka žampiónů
- 2-3 vejce
- hrst zeleného hrášku
- 1 kapie
Postup Roláda z králičího hřbetu s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a na povrch poklademe anglickou slaninu.
Maso potřeme vychlazenou nádivkou a zabalíme do rolády. Roládu dáme do pekáčku na drobně nakrájenou cibuli. Pečeme v rozehřáté troubě nejdříve přikryté druhým pekáčkem. Když je maso téměř měkké, horní pekáč sundáme a dopečeme do červena.
Podáváme s vařeným bramborem.