Roláda s dvojí náplní

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
1 lžička oleje
Náplň:
Nutela či jiná čokopomazánka
smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Do tuhého sněhu z bílků a cukru zašleháme postupně žloutky, nakonec lehce vařečkou zapracujeme prosátou hladkou mouku a zakápneme olejem. Těsto pečeme ve vyhřáté troubě na plechu vyloženém pečícím papírem při 180 °C asi 10 minut do lehkého zrůžovění, jen co při dotyku se nelepí na prst.

  2. Pak vyndáme z trouby, lehce poprášíme moukou, na těsto přiložíme dnem jiný stejně velký plech, oba plechy obrátíme a tím roládu překlopíme dnem vzhůru. Z vychladlé rolády pak sundáme pečící papír.

  3. Roládu potřeme mírně nahřátou Nutellou (nebo nugátovou či karamelovou pomazánkou) a na to lehce rozetřeme ušlehanou neslazenou šlehačku a svineme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!