Roláda s bramborovou náplní
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 750 g vepřové plece
- 4 brambory
- 100 g Schwarzwaldská šunka
- 1 vejce
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- drcený kmín
- celý kmín
- 5 stroužků česneku
- pepř
- sůl
- mletá červená paprika
Postup Roláda s bramborovou náplní
Postup přípravy receptu
-
Mäso rozrežeme na plát a naklepeme. Potrieme 2 prelisovanými strúčikmi cesnaku, osolíme, okoreníme a zľahka posypeme mletou paprikou.
Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle (ako na placky). Pridáme najemno nakrájanú cibuľu, vajce, múku, trocha mletej rasce, 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame.
Zemiakovú hmotu rozotrieme na plát mäsa a stočíme do rolády. Na povrch rolády poukladáme plátky Swarzwaldskej šunky a roládu previažeme.
Položíme na pekáč, posypeme celou rascou, podlejeme vriacou vodou a zakryté pečieme v rúre asi 30 minút.
Potom odkryjeme a dopečieme dozlata. Počas pečenia podlievame horúcou vodou tak, aby sme mali šťavu na poliatie mäsa.
Upečenú roládu narežeme na plátky (mäso prelejeme vypečenou šťavou) a podávame s ryžou alebo tarhoňou.