Rohlíky kváskove
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- psenicny kvasek 130 g (pomer vody a mouky je 1:1)
- Psenicna mouka hl. bila 250 g
- Sul 5 g
- Cukr hnědý 20 g
- Voda 135 g
- Maslo nebo jiny tuk 45 g (rozpusteny)
- Olej a
- sezamová seminka na pomazani a posyp
Postup Rohlíky kváskove
Postup přípravy receptu
-
Den předem večer smícháme 1 lžíci kvásku z lednice a přidáme 65 g vody a 65 g mouky. Necháme do rána vykynout při pokojové teplotě.
Ráno smícháme kvásek se vším ostatním kromě soli a necháme 1 hod odpočinout. Potom přidáme do těsta sůl. Necháme kynout asi 5-6 hodin.
Poté rozdělíme na 6-7 stejných dílu a vyválíme do tvaru kosočtverce a smotáme do rohlíků. Dáme na plech na pečicí papír a necháme na teplem místě kynout, až zdvojnásobí objem.
Pomažeme olejem a posypeme semínky. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut na 200°C.